En låsesmed kan både hjælpe i akutte situationer, hvor man er låst ude af sit eget hjem, men også, hvis man skal have ny låse eller ekstralåse. Låsemede er professionelle og eksperter i alt, der har med låse og nøgler at gøre. Der er mange på markedet, ofte også i lokalområdet, så hvordan vælger man en lige pålidelig låsesmed i sit nærområde?

Hvis du står lukket ude en sen aften, vil de fleste nok søge “Låsesmed” på Google og vælge den første, der dukker op. Men har man 10 minutter til at undersøge låsesmedene i området, kan det være givet godt ud.

Hvem kører i dit område?

Det er en god idé at starte med at søge på nettet for at få et overblik over, hvilke låsesmed der overhovedet kører ud i lige præcis dit område.

Undersøg certifikater

På låsesmedenes hjemmeside vil du kunne se certifikater, der viser, at de er professionelle.

Tjek anmeldelser

Du kan også undersøge, hvilke oplevelser andre har haft med låsesmedene i dit område.

Lyt til din mavefornemmelse

Når du har undersøgt en smule om låsesmedene i nærområdet, vil du have en fornemmelse af, hvem de er, og hvordan de arbejder. Lyt til din mavefornemmelse, og hvis du ringer til en låsesmed, hvor du i telefonsamtalen får en følelse af manglende professionalisme, så er det ok at ringe til den næste på listen.

Bed om prisestimat

Når du kontakter en låsesmed, er det en sikkerhed at få et prisestimat på forhånd. Få det gerne på skrift.

Redaktør