spar på varmeregning

Har din husstand et højt varmeforbrug? Der kan være gode penge at spare på varmeregningen, hvis du er opmærksom på at undgå varmespild. Herunder får du en række gode råd til, hvad der kan bidrage til at sænke varmeforbruget i boligen, og hvad du bør være obs på. Mange af tingene kan du muligvis selv udføre og er relativt billige.

Sænk temperaturen

Du kan skrue et par grader ned for varmen, så sparer du ca. 5% på varmeregningen per lavere grad. For at undgå skimmelsvamp bør du dog ikke skrue længere ned end 18 grader.

Hav ens temperatur i rummene

Hav en god varmefordeling og hold en ens og stabil temperatur i alle rummene. Når termostaterne er indstillet ens, giver det en mere effektiv varmefordeling.

Hav gode udluftningsvaner

Skru ned for varmen, når du lufter ud. Du bør også undgå langvarig nedkøling af væggene, som er energikrævende at opvarme igen.

Undgå varmetab med god isolering

Monter tætningslister til døre og vinduer, hvis det trækker. Hvis vindueskarme og døre ikke lukker helt tæt, og kold luft siver ind og varm luft ud, så øger det varmespildet.

Vælg energivinduer, hvis du har ældre eller utætte vinduer i hjemmet. Det medvirker til at holde på varmen i rummene.

Isoler varmerør og varmeanlæg, særligt hvis er placeret i et rum, der ikke er opvarmet. Det giver en mere effektiv varmefordeling og bedre styring af varmen. Derved undgår du varmetab i rørene.

Vælg energieffektive varmekilder

Opvarmning med biobrændsel, som fx træbriketter, er kendt for den gode brændværdi, som gør, at rummet hurtigt kan opvarmes. Brug af biobrændsel er knap 4 gange billigere end elvarme.

Hold øje med dit forbrug

Der er forskellige tiltag, der kan reducere varmeforbruget. Har du hænderne godt skruet på, kan du give dig i kast med ovenstående tiltag, som hjælper med at effektivisere dit energiforbrug. Ved at være opmærksom på kilder til varmetab, kan der være mange penge at spare. Derudover er det en god idé løbende at holde øje med, om dit varmeforbrug stiger eller falder.

Redaktør