Husk rengøring af skurvognen

Mange arbejderpladser og privatpersoner er meget opmærksomme på rengøringen af hjemmet, kontorer, klinikker, institutioner og lignende. Men byggepladser og skurvognene er i rengøringsøjemed ofte mere overset. Men ligesom et kontor ikke glemmer rengøringen, så bør man heller ikke glemme rengøringen af skurvogne. Medarbejdere på en byggeplads bruger det nemlig som et slags mobilt kontor, hvor mange mennesker kommer og går, og arbejdes både med koordinerende overgaver, og det er et sted, hvor man kan holde pause. Det betyder derfor, at rengøringen her er mindst lige så vigtig, som hvis det var et fast kontor. Her kan du blive klogere på, hvorfor I ikke må nedprioritere rengøringen af skurvogne.

Bidrager til et sundt arbejdsmiljø

En ren skurvogn er ligesom et rent kontor med til at sikre et sund, sikkert og mere effektivt arbejdsmiljø på byggepladsen. Hvis der er for meget støv, snavs og rod, kan medarbejderne potentielt udsættes for fare i form af vejrtrækningsproblemer og arbejdsulykker (fx fald over værktøj). Derudover er en ryddet og ren skurvogn med til at sikre en øget mental energi hos medarbejderne.

Hvordan sikrer man bedst muligt en ren skurvogn?

Men nu er det naturlige spørgsmål så, hvordan man på byggepladsen sikrer bedst mulig en ren og ryddelig skruvogn? Det er der flere måder at sikre sikre sig. Først og fremmest er det vigtigt at have nogle regler og gode rutiner i hverdagen for at sikre den daglige oprydning. Det kan man fx gøre ved at opstille regler for, at alle rydder op efter sig selv kombineret med en “dukseordning”, hvor ordensduksen sørger for mere overordnet opvask, oprydning, tømning af skrald og aftørring af overflader i hverdagen. Det kan med fordel gå på runde mellem medarbejderne på byggepladsen.

For at sikre den mest optimale sundhedsmæssige og arbejdsmiljømæssige rengøring er det dog en god ide at overveje at hyre en professionelt rengøringsfirma til rengøring af skurvognen. Med professionel rengøringshjælp få I fx hver uge (eller hvad der passer jer) besøg af uddannet rengøringspersonale, der vil feje, støvsuge, vasker gulve, aftørre alle flader, rengøre toiletter etc. skraldespande.

Redaktør