Ejerskifteforsikring

Hvis du er ved at købe ny bolig, er det en rigtig god investering at tegne en ejerskifteforsikring inden. Kun ved hjælp af en ejerskifteforsikring kan du sikre, at du er dækket, hvis du opdager skjulte skader på dit nye hus, sommerhus eller lejlighed. Man kan nemlig aldrig være helt sikker på, at alt er i orden, når man skriver under på købsaftalen. Man kan risikere, at der er utætheder i taget, revner i murene, råd i isoleringen eller noget helt fjerde, som man først opdager senere. Har man ikke en ejerskifteforsikring, må man på egen hånd sørge for at få udbedret disse skader. Man er også alene om at betale regningen. Da det ofte er store og ubehagelige regninger, man får i en sådan situation, kan det godt betale sig at tegne en ejerskifteforsikring inden boligkøb. Se nærmere på en sådan forsikring her.

Når du har fundet drømmeboligen…

Det kan være svært nok i sig selv at finde en bolig, som passer perfekt til ens ønsker og behov. Uanset om man ønsker mere eller mindre plads, eller bare trænger til forandring, kræver det ofte en del forskellige muligheder, inden man finder drømmeboligen. Og selv her kan man ikke være sikker på, at den er helt, som den skal være. Der kan nemlig være skjulte skader på boligen, som ikke fremgår af tilstands- og elrapport. Derfor kan man risikere at købe katten i sækken, selv når man tror, at man har fundet drømmeboligen. Det kan altså ramme alle, at man køber ny bolig og senere hen opdager skjulte skader. Derfor er det også relevant for alle at overveje en ejerskifteforsikring, inden handlen går igennem.

Sådan fungerer en ejerskifteforsikring

Ansvaret for de skjulte skader ligger som udgangspunkt på sælger. Men hvis sælger sørger for at få udarbejdet en tilstands- og elrapport og samtidig tilbyder køber at slå halv skade på en ejerskifteforsikring, er det i stedet købers ansvar. Derfor bør køber sige ja tak til tilbuddet om en ejerskifteforsikring. Man skal være opmærksom på, at sælger kun er forpligtet til at betale halvdelen af den billigste præmie på markedet. Ønsker man som køber en anden og dyrere ejerskifteforsikring, må man selv betale differencen. Mange gange er det dog nogle penge, der er værd at lægge. Det er nemlig i intet mindre end hver 5. bolighandel, at der bliver brug for en ejerskifteforsikring. Da det ofte er rigtig dyrt at udbedre skaderne selv, kan en ejerskifteforsikring anses som værende en investering, der kan komme til at tjene sig selv ind mange gange.

Hvilke skader bliver dækket af den slags forsikring?

Det oplagte spørgsmål omkring ejerskifteforsikringer er naturligvis, hvilke skader der bliver dækket. Som køber vil man nemlig gerne vide, hvilke regler der gælder for ejerskifteforsikringer. Desværre er der ikke noget generelt svar, da det er meget forskelligt, alt efter hvilken ejerskifteforsikring man vælger. Som tommelfingerregel kan man dog sige, at alle skader, der har en væsentlig betydning for husets funktion, bliver dækket. Dog skal man også tage højde for, hvilket år bygningen er opført i. Eksempelvis må man i huse og lejligheder af ældre dato forvente en fugtig kælder, der ikke er beregnet til beboelse. Derfor kan det være svært at sige noget generelt om, hvornår og hvordan man er dækket af sin ejerskifteforsikring.

Gør dit forarbejde, inden du investerer

De fleste vil gerne finde frem til den bedste ejerskifteforsikring, så de lægger deres penge det rette sted. Igen kan det dog være svært at sige noget generelt. Mens en udbyder har den bedste ejerskifteforsikring til lejligheder, kan den bedste ejerskifteforsikring til sommerhuse måske findes et andet sted. Samtidig kan der være stor forskel på, hvordan de forskellige forsikringer dækker. Og man kan desværre ikke gå ud fra, at den billigste ejerskifteforsikring må være den mindst dækkende. Derfor bør man gøre sit forarbejde og undersøge de forskellige muligheder, inden man tager den endelige beslutning om, hvilken ejerskifteforsikring man vil investere i.

Hvis du er ved at købe bolig…

Bør du sørge for, at du har en ejerskifteforsikring, inden handlen går igennem. Kun ved hjælp af den bedste ejerskifteforsikring på markedet sikrer du dig selv imod ubehagelige regninger. Og som sagt kan man aldrig vide, hvornår der er skjulte skader på huset. Det kan derfor ramme alle, selvom man mener, man har orden i sine ting. Derfor er det også relevant for alle, der er ved at købe ny bolig, at overveje at investere i en ejerskifteforsikring. Husk også, at man kun kan tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger tilbyder det. Men hvis vedkommende gør det, er det altså en rigtig god idé at gøre, så du ikke ender med ansvaret og store udgifter.

Redaktør