Forsikringsselskaber-guide

Det kan godt være en stor beslutning at vælge forsikringsselskab. Nogle gange er det ‘den nemme løsning’, der præger folks beslutning, mens andre mennesker tillægger spørgsmålet en stor mængde research. Der er ikke en rigtig og forkert måde at gøre det på. Men i og med at valget af forsikringsselskab kan spare dig for mange penge i sidste ende, er det også noget, som er værd at bruge tid på. Vi giver dig her et par råd til, hvad du kan kigge på, når du vælger.

Den åbenlyse – pris

Selvfølgelig vil alle mennesker have den bedste forsikring, men vi kan ikke komme udenom, at prisen også fylder noget i de fleste tilfælde.  I forhold til pris hænger det meget sammen med de andre parametre. Det gælder om at finde det forsikringsselskab, som kan tilbyde bedst værdi for pengene. Det vil være forskelligt, hvor meget prisen varierer fra selskab til selskab – og det afhænger meget af, hvilken en forsikring der er tale om. En ejerskifteforsikring eksempelvis er én, hvor priserne kan variere mellem alt fra 10.000 til 30.000 kr. Så her vil prisen uden tvivl være et vigtigt parameter.

Rabatter – kan du få en bestemt forsikring billigere?

Rigtig mange mennesker tegner forsikringer gennem noget andet, de er medlem af. Det kan være en fagforening eller a-kasse. I sådanne tilfælde er det et bestemt forsikringsselskab, der samarbejdes med. Du skal således overveje, om rabbatten er ‘god nok’ til at vælge selskabet. Det er vigtigt, at du stadig føler dig tryg ved det selskab, der samarbejdes med. Du bør ikke udelukkende basere din beslutning på, om der er rabat, men stadig researche på hvert enkelt forsikringsselskab.

Selvrisiko

Det kan være utroligt frustrerende at finde en skade, opdage at forsikringsselskabet dækker, men at selvrisikoen så også er ekstrem høj. Måske så høj, at det ikke engang kan betale sig at melde det til forsikringen. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, hvad selvrisikoen ligger på, før du tegner en forsikring. De fleste selskaber giver dig mulighed for at hæve eller sænke selvrisikoen, men det kommer igen an på, hvilken forsikring der er tale om.

Der findes rigtig mange forsikringsselskaber i Danmark. Nogle gange vil det være en fordel at vælge et nicheselskab. Det vil sige, hvis du eksempelvis skal tegne en ejerskifteforsikring, kan Dansk Boligforsikring betegnes som et nicheselskab. Netop fordi, at de kun beskæftiger sig med boligområdet.

Redaktør