Det er ikke noget nyt i Danmark, at folk får udført brystforstørrende operationer, også kaldet BFO, eller andre kosmetiske operationer hos en plastikkirurg. Dog antages denne type af operationer at være i kraftig stigning, i takt med at folk fokuserer mere og mere på deres udseende.

Specielt kvinder har ofte et meget kritisk syn på deres egen krop, og forsøger at ændre den gennem træning, makeup og for eksempel ved at få udført en BFO hos en plastikkirurg.

Mænd har selvfølgelig også mulighed for at få udført forskellige operationer hos en plastikkirurg på et privathospital. Dog ses en BFO sjældent hos mænd.

En af de mest populære indgreb hos mænd er indlægning af abdominalplastik. Dette er et indgreb, der giver mandens mave et veltrænet look.

Stammer plastikkirurgien fra Hollywood?

Vi har alle sammen set dem i fjernsynet, når de går ned af den røde løber til de store awardshows, som Grammys eller Oscars. Stjernerne tjener styrtende med penge, og har derfor også gode forudsætninger for at få udført kosmetiske operationer, som eksempelvis en BFO, hos en plastikkirurg.

Man skal ikke lede længe for at spotte nogen, der har fået lavet en eller anden form for kosmetiske indgreb blandt de kendte. Botox, rettet næsen, fedtsugning og BFO. Listen af muligheder for kosmetiske indgreb hos en plastikkirurg er meget lang.

Den første kendte BFO blev først udført omkring 1960’erne i Texas. Denne type af kosmetisk plastikkirurgi udvikledes og vandt hurtigt udbredelse i hele USA. I dag er typen af indgreb kendt hos størstedelen af verdens befolkning, og man kan få udført en BFO i stort set alle storbyer i hele verden.

Men plastikkirurgien er ikke et produkt af selviscenesættelsen i USA og Hollywood. Den har der imod langt mere alvorlige rødder, end man ser på den røde løber til de store awardshows.

Krigens helte blev reddet af en plastikkirurg

Plastikkirurgiens oprindelse fortæller ikke meget om BFO og botox, men der imod om soldater og krig.

Under første verdenskrig blev mange tusinde, ja måske millioner, af soldater såret i skyttegravene. Sårene som soldaterne fik, kom blandt andet fra projektiler fra geværer og fragmenter fra håndgranater. Sårene efterlod nogen grimme og alvorlige ar, som en britisk plastikkirurg kom med en ide til at fjerne. Den britiske plastikkirurg tog hud fra soldaternes baglår og baller, og flyttede de til ansigtet eller armene, hvor huden skulle dække de grimme ar. Siden da er der sket meget, men metoden bruges stadig til for eksempel folk med brandsår.

Redaktør