Viden om Invisalign

I mange år har den traditionelle metalbøjle været den mest udbredte løsning, når man skulle have rettet sine tænder. Men tandlægevidenskaben udvikler sig hele tiden, og nu er Invisalign – den gennemsigtige bøjle – blevet en mere og mere populær løsning – særligt blandt voksne, som ønsker et flottere smil. Det skyldes, at der er en lang række fordele ved netop denne bøjletype, som ikke er ved de traditionelle.

Måske har du overvejet Invisalign? Måske er du bare nysgerrig på at vide mere? Uanset hvad din motivation for at lande på denne side er, kan du her blive meget klogere. Vi har nemlig samlet fire ting, som du bør vide om Invisalign.

1. Invisalign tilpasses den enkelte

Mennesker er forskellige, og det samme er vores tænder. Derfor er det aldrig to helt identiske problemstillinger, man står i og ønsker at få løst hos tandlægen. Det er heller ikke nødvendigvis den helt samme behandlingsplan, man har behov for. Med Invislaign tilpasses behandlingsforløbet den enkeltes behov. Det betyder også, at nogle behandlinger tager kortere tid end andre.

2. Invisalign kan bruges til regulering af forskellige tandstillinger

Invisalign kan bruges til regulering af mange forskellige kosmetiske tandstillinger. Det gælder blandt andet skæve tænder, overbid, underbid, tætte tænder og mellemrum mellem tænderne. Krydsbid og åbent bid kan også reguleres med Invisalign.

3. Du kan tage skinnerne i og ud efter behov

En af de helt store fordele ved Invisalign er, at du kan tage dem i og ud, når det passer dig. Det betyder, at du kan spise, drikke og børste tænder som normalt. Det er dog vigtigt at have skinnerne i 20-22 timer i døgnet. Du bør derfor ikke hele tiden tage dem i og ud, men du kan sagtens gøre det ved måltider etc.

4. Du kender slutresultatet ved behandlingens begyndelse

Ved mange former for behandlinger kender man ikke slutresultatet på forhånd. Sådan er det ikke med Invisalign. Ved hjælp af 3D-teknologi kan det færdige resultat nemlig simuleres forud for behandlingen. På den måde ved man også, præcis hvad man kan forvente.

Hvis du vil vide endnu mere om Invisalign, kan vi anbefale af læse denne artikel, hvor der gennemgås hele 10 ting, man skal vide om usynlig tandregulering.

Er du blevet nysgerrig på Invisalign, og bor du i København eller i Københavnsområdet? Så besøg Tandlægerne Brønshøj Torv, som er specialister i Invisalign i København.

Redaktør